Menu
Business

Welkom!

Photography: byjoyphotography

In drie dagen was de keuze gemaakt en mijn contract in loondienst opgezegd; per 1 januari 2022 ga ik fulltime ondernemen.
Juli 2017 studeerde ik af als Pedagogisch medewerker en startte ik mijn carrière in de kinderopvang. Hoe enthousiast ik ook was, toch wist ik dat ik dit niet tot mijn pensioen wilde doen. Ik had alleen geen idee welke carrièreswitch ik uiteindelijk wilde maken.
Maart 2018 pakte ik mijn oude hobby weer op: schrijven. Ik was zelfverzekerd om er dit keer echt werk van te maken en het op te sturen naar een uitgever.
Dat was de start van mijn bedrijf!

Achteraf gezien had ik toen al een ondernemersbrein; ik had een idee, wist dat er nog flink gewerkt moest worden om het gewenste resultaat te behalen, dus deed ik er alles aan om het verhaal naar een hoger niveau te tillen. Toen leerde ik Chinouk Thijssen kennen, YA-auteur van o.a. de Truth or dance-trilogie, (destijds) redacteur en Schoolschrijver. Via haar Youtubekanaal en Instagram maakte ik kennis met het vak. Ik zag dat de job daadwerkelijk mogelijk was voor iedereen. Na het afronden van de cursus Teksten Corrigeren ging ik februari 2019 aan de slag!

Het duurde lang voordat het echt ging lopen. Daar heb ik me onwijs op verkeken, en dat wil ik jou ook meegeven. Blijf volhouden, blijf je volle inzet tonen, hard work pays off. Daar kom ik in een andere blogpost op terug 😉

Hier en daar had ik wat klussen, en in september 2020 begon ik echt mijn draai te vinden. Mei 2021 kwam mijn eerste boek uit en ineens was de kans daar dat ik binnenkort volledig zelfstandig zou kunnen zijn. Nieuwe kansen drongen aan, steeds meer klanten vonden hun weg naar mij en in oktober kwam de deal die de knoop doorhakte: een aanbod op de audiorechten van mijn boeken.

Aangezien ik nog steeds thuis woon, wilde ik het eerst voorleggen, maar eigenlijk was de keuze al gemaakt. Ik wilde en moést dit doet. Ik geloof absoluut in het universum, dit was een sign dat ik erop moest vertrouwen en moest doorpakken.
Met knikkende knieën kwam ik twee dagen later op kantoor bij mijn leidinggevende en bracht ik direct het nieuws.

Twee maanden. Ik had nog twee maanden om alles stabiel te krijgen. Natuurlijk had ik genoeg kansen, ik had een buffer, maar of ik al zorgeloos kon zijn? Nee.
Klanten kwamen wel terug en ik had mijn boeken, maar geen vaste opdrachtgevers die mij elke maand van werk konden voorzien. Twee maanden om dat voor elkaar te krijgen klonk prima. Maar tijd vliegt en ineens had ik nog maar twee weken.
Ik mailde naar uitgeverijen, maar van weinig kreeg ik iets terug, vaak was dat een afwijzing. Gelukkig had ik opdrachten om januari te overbruggen, maar dan?

In februari 2022 kwam er schot in de zaak. Ik kreeg vaste opdrachtgevers die mij elke maand werk konden garanderen. Uiteraard was het weer zoeken naar een nieuw evenwicht, but I did it! En mocht het niet lukken, dan kon ik terug de kinderopvang in met een 0-uurcontract.
Eindstand: Ik mag inmiddels al een halfjaar doen wat ik het liefste doe en in mei 2022 heb ik een recordomzet gedraaid van €1.000! Who would have thought. Al het harde werk van de afgelopen 3 jaar is niet voor niets geweest. Het was oprecht de beste keuze die ik ooit had kunnen maken!

No Comments

    Leave a Reply